Ekstraktion

Ekstraktion af dine planterester

Ekstraktion er mange ting, det er et bredt emne at komme omkring, så for at jeg ikke trætter jeg og selv bliver helt træt i hænderne af alt skriveriet, så vil jeg blot komme ind på 2 forskellige måder eller metoder til at gøre det på, i denne artikel.

Før jeg vidste, eller havde nogen særlig viden om dette emne, plejede jeg at smide resterne fra mine planter ud. Men kun lige indtil jeg fandt ud af værdien af det ”Skrald” jeg havde liggende, eller havde smidt ud tidligere. Det var faktisk var guld værd! Første gang jeg skille prøve at udnytte mit afklip, ville jeg gerne prøve noget nemt. Noget der ikke kostede så mange penge, og som ligeledes var nemt at have med at gøre. 

Nemt med Ekstraktion

Derfor købte jeg en Maxtractor fra minlokale gro shop. En Maxtractor er mega nem at anvende, det eneste man behøver er noget Dexso gas, eller helt almindeligt lightergas, og så er man kørende. Dexso er dog renere og mere sikkert at bruge, mange bruger lightergas, hvilket også er udmærket, men jeg anbefaler helt klart at bruge Dexso af åbenlyse gode grunde.

Sikkerhed, kvalitet og udbytte. Maxtractor kan købes i flere størrelser, jeg har købt en på 20 cm. Der kan jeg presse 50-70 gram afklip i og få cirka 15-20 % i udbytte. Og udbyttet er helt ubeskriveligt godt! En lækker olie, som ser og virker langt over forventningerne.

I denne her verden, så bliver det sjovere og mere spænende for hver gang man lærer og prøver noget nyt, så derfor skulle jeg selvfølgelig finde flere metoder hvorpå at udnytte mit afklip. Og mulighederne var mange. 

Så, Denne gang ville jeg gerne prøve at lave noget ICE, jeg havde hørt meget om det og det lød faktisk meget besværligt og indviklet, indtil jeg fik det afprøvet på egen hånd. Det er super nemt at lave ICE. Måden man gør det på er ikke bestemt, det kan gøres på flere forskellige metoder. 

Men måske vil du også gerne have et vandspejl til haven nu hvor du er i gang? Læs mere her!

Et andet valg

Jeg valgte at købe en Ice Vaskemaskine, ja det lyder lidt sjovt når det er en vaskemaskine. Men den er faktisk super smart og nemt at anvende. Måden jeg gjorde det på var ved enten at købe en masse isterninger. Eller lave nogle selv selvfølgelig, derefter tog jeg mit afklip ud af fryseren hvor det havde ligget i 48 timer før jeg anvendte det. Grunden til at jeg fryser mit afklip er fordi krystallerne simpelthen hopper af bladende og i dette tilfælde ud vaskemaskinens vand.

Når jeg har fyldt vaskemaskinen med iskold vand, smider jeg isterninger og afklippet ned i vaskemaskinen. Og så skal det ellers bare vaskes godt igennem. Jeg anbefaler dog maks 30 minutter for at få den bedste kvalitet. Når maskinen har kørt i 30 minutter, er der et smart rør hvor vandet tømmes. Vandet skal naturligvis tømmes i de ICE poser der følger med den maskine man køber. Og voila så har du sit lækre materiale. 

Der er mange flere måder hvorpå man kan lave forskellige Ekstraktion , men så ville jeg aldrig blive færdig med at skrive, så til de nysgerrige er det bare med at gå i gang. Det er ikke så svært, faktisk er det meget ligetil og så er det endda hjemmelavet så man er 100% sikker på hvordan og hvad der rent faktisk er i ens produkt. God fornøjelse, og husk at spørge jeres gro shop til råds hvis der opstår problemer eller spørgsmål under vejs.

About the Author